TİBİAL SEP VE MEDİAN SEP

#

Sal, 27 Kas 2012 14:27:12

EMG Nedir?

EMG (Elektro nöromyografi) iki bölümden oluşan bir tetkiktir. Kas ve sinirleri inceler. Birinci bölümde; iletim çalışmasında sinirlerin ne kadar hızla iletim yaptığını hesaplar. Kasların üzerine yerleştirilen elektrodla ilgili sinire çok hafif bir elektriksel uyarım verilir. Hastaya hiçbir zararı yoktur. Sadece Kalp Pili olan hastalarda bu tetkik "aritmi" nedeni olacağı için yapılmaz.

İkinci bölümde ise, çok ince özel olarak yapılmış, sadece bir hastaya kullanılıp atılan "disposable" iğneler kullanılır. Gerekli kaslara girilerek bu kasların aktivitesine bakılır. Bu bölümde elektrik uyarımı yoktur. Bu bölümde ise "Coumadin" adlı kan sulandırıcı kullananlarda dikkatli olunur.

BİLGİ İÇİN 

www.eeguzerine.com

SEP incelemesinde duysal lif taşıyan periferik sinirler ( sıklıkla üst ekstremitede mediyan, alt ekstremitede posteriyor tibiyal sinirler) ardı sıra elektrik şoklarla uyarılır ve uyarılan ekstremitenin karşısındaki hemisferin duysal korteksi üstündeki saçlı deriden, uyarı ile oluşan potansiyeller kaydedilir. Normalde her bir uyarı ile oluşan serebral potansiyeller normal beyin potansiyelleri arasında seçilemez. Bu nedenle 200 veya daha fazla uyarı ile oluşan potansiyeller averajlanarak, net potansiyeller elde edilmiş olur. Elde edilen serebral potansiyellerin latansı ve şekli, derin duyu liflerini taşıyan duysal traktusların patolojileri hakkında bilgi edinmemizi sağlar.

5215 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





EEG

EEG

Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

eeg uzerine

Foto Galerilerim

eeg

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi