EEG ANORMALLİKLERİ

#

Cum, 21 Ara 2012 14:45:38

GENEL EEG ANORMALLİKLERİ


EEG Elektroensefalografi Nedir - EEG Üzerine

Zemin Ritminde Diffüz Yavaşlama: En sık görülen EEG anormalliğidir.Nonspesifik bir bulgudur ve değişik nedenlere bağlı yaygın ansefalopatilerin bir özelliğidir (toksik, metabolik, anoksik, dejeneratif). Multipl fokal yavaşlama lateralize parenkimal disfonksiyonun bulunduğu durumlarda görülebilir (Tümör, serebral infarkt, enfeksiyöz nedenler vs). Fokal voltaj düşüklüğü gri cevherde lokalize bir lezyonun işaretidir fakat fokal subdural hematom veya sıvı toplanmasında görülebilir.
eeg nedir - EEG Üzerine
Trifazik dalgalar: Kısa süreli, jeneralize eş zamanlı olarak ortaya çıkan bir aktivitedir. Sıklıkla deprese bir zemin ritmi üzerinde görülmektedir. Hepatik ensefalopati için tipik bir bulgudur.
eeg nedir - EEG Üzerine

Epileptiform elektriksel boşalımlar: Epilepsinin interiktal yani nöbetler arasında izlenen bulgusudur. Bu deşarlar keskin, diken, diken-dalga formalrında ve genellikle zemin aktivitesinden daha yüksek voltajlı aktivitelerdir. Nadiren normal bireylerde de görülebilir. Spesifik epileptik sendromlara özel bazı EEG bulguları vardır. Bunlar:


EEG Elektroensefalografi Nedir - EEG Üzerine

Periyodik Lateralizan Epileptik Deşarjlar (PLED): Akut destrüktif serebral lezyonların bir bulgusudur. Genellikle yavaş bir zemin üzerinde 1-2 Hz lik frekansla ritmik olarak ortaya çıkarlar. Sıklıkla Herpes Simpleks ansefalitinde görülür, bunun yanı sıra infarkt, serebral infeksiyon, anoksi ve tümörlerde görülebilir.
eeg nedir - EEG Üzerine
Generalize Periyodik Keskin Dalga Aktiviteleri: Deprese yavaş bir zemin üzerinde 0.5-1 Hz frekansla ortaya çıkarlar. Serebral hipoksi, Creutzfelt-Jakop hastalığında görülür. Daha yavaş frekanslarda subakut sklerozan panensefalitin de (SSPE) özgün bulgularındandır.
EEG Elektroensefalografi Nedir - EEG Üzerine

4113 defa izlendi

Bu posta henüz yorum yazılmadı.





EEG

EEG

Profilim

Blogum

Arşiv

Web Sitelerim

eeg uzerine

Foto Galerilerim

eeg

Uzerine.com  ©2005 Uzerine.com
Ana Sayfa | Bize Ulaşın | Gizlilik Sözleşmesi | Kullanım Şartları | Üye Girişi